Đề thi tiếng anh cuối kì 2 lớp 6

Top 5 Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 năm học tập 2020-2021 kèm lời giải, bao gồm các đề thi, gồm hẳn nhiên cả lời giải để học sinh ôn tập, tập luyện kỹ năng nhằm đạt công dụng tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh cuối kì 2 lớp 6


Đề thi học kì II Tiếng Anh lớp 6

2. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 13. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 24. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 35. Đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 46. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 5

1. Ma trận đề thi giờ Anh lớp 6 học tập kì 2

- Thời gian mang lại 3 kỹ năng (Nghe, phát âm, viết): 40 phút

- Số điểm đến 3 tài năng (Nghe, phát âm, viết): 7.5

- Số điểm mang lại tài năng nói 2.5 (Giáo viên tổ chức bình chọn trước hoặc sau bài khám nghiệm 3 kỹ năng)

A. Objectives:

- To evaluate the students’ target language learnt in Units 7 lớn 11.

- To enable students lớn get used to various forms of exercises through aspects: Reading comprehension; Listening comprehension; Speaking; Writing

- To check up 4 language skills.

B. Language content:

Vocabulary: Topics: Television, Sports và games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Grammar: Conjunctions, Wh-question words, the past simple, imperatives, the present perfect, the modals: will/ might, conditional sentences-type 1, superlatives of long adjectives

Skills: Listening, Speaking, Reading & Writing.

C. Teaching aids: Laptop/ computer, loudspeaker, copies of the test


D. Procedure

Matrix

Tên Chủ đề

Nhận biết

Thông hiểu

Vận dụng

Vận dụng cao

LISTENING 1

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Listen & choose the correct answer/ True or false statements/ Listen and match

Listen and choose the correct answer/ True or false statements/ Listen & match

Số câu: 6

Số điểm: 1,5 Tỉ lệ %: 15%

Số câu: 3

Số điểm: 0,75

Số câu: 3

Số điểm: 0,75

LISTENING 2

Topics: Television, Sports and games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Listen & complete/ Answer the questions

Listen and complete/ Answer the questions

Số câu: 4

Số điểm: 1,0 - Tỉ lệ %: 10%

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0.5

Speaking

Topics: Television, Sports và games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individuals/ pairs/ groups)

2. Ask and answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individual)

2. Ask and answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individual)

2. Ask và answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

Số câu: tương đương 10 câu

Số điểm: 2,5 - Tỉ lệ %: 25%

Số câu: tương đương 3 câu

Số điểm: 0,75

Số câu: tương tự 3 câu

Số điểm: 0,75

Số câu: tương đương 4 câu

Số điểm: 1,0

READING 1

Topics: Television, Sports và games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Read the passage and choose the best option/ True or false statements

Read the passage & choose the best option / True or false statements

Read the passage & choose the best option/ True or false statements

Số câu: 5

Số điểm: 1,25- Tỉ lệ %: 12,5%

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 1

Số điểm: 0,25

READING 2

Topics: Television, Sports and games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Read & answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Read & answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Read và answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Số câu: 5

Số điểm:1,25

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 1

Số điểm: 0,25

WRITING 1

Conjunctions, wh-question words, the past simple, imperatives, the present perfect, the modals: will/ might, conditional sentences-type 1, superlatives of long adjectives

Sentence transformation/ Rearrange the words khổng lồ make a complete sentence/ Complete sentences using the given words

Số câu: 4

Số điểm: 1,0 - Tỉ lệ %: 10%

Số câu: 4

Số điểm: 1,0

WRITING 2

Topics: Television, Sports và games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Paragraph writing

Write an email/a letter/a postcard, paragraph of 80-100 words

Số câu: tương đương 6 câu

Số điểm: 1,5 - Tỉ lệ %: 15%

Số câu: tương đương 6 câu

Số điểm: 1,5

TỔNG: Số câu: 40

Số điểm: 10

Tỉ lệ %: 100%

Số câu: 12

Số điểm: 3,0

30%

Số câu: 12

Số điểm: 3,0

30%

Số câu: 10

Số điểm: 2,5

25%

Số câu: 6

Số điểm: 1,5

15%


2. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others. (1m)

1. A. clothesB. watchesC. benchesD. classes
2. A. readB. teacherC. eatD. ahead
3. A. pensB. booksC. rulersD. erasers
4. A. kiteB. twiceC. swimD. pastimes

II. Choose the best answer: (3ms)

1. I"d like................. bananas, please!

a. any

b. some

c. many

d. much

2. Lemonade, táo juice and................. are cold drinks.

a. vegetables

b. noodles

c. iced tea

d. beans

3. She isn"t heavy. She is..................

a. thin

b. fat

c. strong

d. light

4. Lan................. aerobic everyday.

a. does

b. plays

c. goes

d. dances

5.................. sports vì chưng you play?

a. What"s

b. Who

c. Which

d. How

6. We need a tent to lớn go.................

a. fishing

b. swimming

c. camping

d. jogging

7. They are going to stay................. their uncle and aunt this summer vacation.

a. in

b. at

c. by

d. with

8. What is your nationality? I am.................

a. Vietnamese

b. Vietnam

c. England

9. There are only two................. in my country.

a. weather

b. seasons

c. citadel

d. cities

10.................. vì chưng you go khổng lồ school? Every afternoon.

a. How much

b. How often

c. How many

d. How

11. What vày you often vày................. it is hot?

a. What

b. Which

c. How

d. When

12. What about.................. tennis this afternoon?

a. play

b. playing

c. khổng lồ play

d. plays

III. Supply the correct size of the verbs: (1m)

1. Mai................. orange juice at the moment. (drink)

2. I................. thirsty now. (be)


3. My father is going................. Ha Long Bay. (visit)

4. They................. in the kitchen now. (be)

IV. Read

1. Complete the dialogue with the words from the box: (2ms)

have - want - why - camping - by - travel - vày - going

Thanh: What are we going to (1)................. in the vacation?

Mai: Let"s go (2)..................

Thanh: We don"t (3)................. a tent. What about (4)................. lớn Hue?

Mai: I don"t(5)................. to go to Hue.

(6)................. don"t we go khổng lồ Huong pagoda?

Thanh: That"s a good idea.

How are we going to (7).................?

Mai: Let"s go (8)................. minibus.

Thanh: Yes, Good idea.

2. Answer the questions: (1m)

a. What are Mai & Tkhô giòn going to lớn bởi vì in the vacation?

........................................................................................

b. How are they going khổng lồ travel?

...................................................................................................

V. Arrange the words into lớn the sentences (2ms)

1. want/ Tom/ Mary/ and/ glasses/ two/ of/ water.

....................................................................

2. sister/ my/ going/ is/ to/ live/ country/ the/ in.

.................................................................

3. going/ dinner/ tonight/ is/ have/ to/ where/ Lan?

....................................................................

4. the/ spring/ in/ what/ weather/ is/ like/ the?

.........................................................................

5. building/ tallest/ the/ is/ this/ city/ the/ in/ world.

...........................................................................

6. Lan"s house/ smaller/ is/ house/ my/ than.

....................................................................

7. she/ never/ with/ camping/ goes/ her/ friends.

.....................................................................

8. often/ she/ go/ does/ how/ cinema/ to/ the?

....................................................................


2.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. A 2. D 3. B 4. C

II. Choose the correct answer: (1 correct = 0.25 x 12 = 3ms)

1. b 2. c 3. d 4. a 5. c 6. c

7. d 8. a 9. b 10. b 11. d 12. b

III. Supply the correct form of verbs: (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. is drinking

2. am

3. to visit

4. are

IV. Read

1. Complete the dialouge: (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. bởi 2. camping 3. have 4. going 5. want 6. why 7. travel 8. by

2. Answer (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

a They are going to Huong pagoda.

b. They are going lớn travel by minibus

V. Arrange the words into lớn the sentences (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Tom and Mary want two glasses of water.

2. My sister is going khổng lồ live sầu in the country.

3. Where is Lan going to have dinner tonight?

4. What is the weather like in the spring?

5. This thành phố is the tallest building in the world.

6. My house is smaller than Lan"s house.

7. She never goes camping with her friends.

8. How often does she go lớn the cinema?

3. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 2

Choose the best answer (A, B, C or D) lớn complete these sentences.

1. Many students …………….. aerobics to lớn keep fit.

A. have

B. go

C. play

D. do

2. We will have sầu a …………….. lớn take care of our health.

A. trang chủ robot

B. doctor robot

C. teaching robot

D. worker robot

3. In the future , I will live sầu ………………….because I lượt thích swimming.

A. in the mountain

B. on the Moon

C. on the ocean

D. under the ground

4. My future house will have a hi-tech robot to ……………………..the floors.

A. clean

B. cleaning

C. cleaned

D khổng lồ clean

5. We might have a ……………………. TV so we can watch TV programmes from space.

A. wire

B. wireless

C. wiring

D . wires

6. Hoa has never ……………………… to lớn London .

A. been

B. is

C. was

D. be

7. If we throw trash on the road, we will_________our environment.

A. pollution

B. pollute

C. polluting

D. to lớn pollute

8. They couldn’t go on a picnic ______________the weather was bad.

A. because

B. when

C. but

D. Or

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. School (finish) ......... at 4.30 p.m every day.

2. Listen! ......... they (sing) ......... in the classroom?

3. ......... you often (eat) ......... lunch in the school canteen?

4. We ( visit ) ………… Ngoc Son Temple many times.

Read, then complete the passage. Use the words provided

farm country morning with does sometimes

Hoa’s family live in the (1)__________ . Her father is a farmer. He grows rice, vegetable, & raises cattle, such as cows, buffalo and pigs. Her mother is a homemaker. She (2)_________ the housework, takes care of the family and (3)__________ helps on the farm. Both her father và mother are busy from (4)__________ till night. In her miễn phí time, Hoa helps her parents with the chores around the house. She loves farm work, too. Life on a (5)_________ is hard & busy, but in return, they enjoys fresh air & the quiet of the country.


Read the passage và then choose the best answer.

A robot cannot think or bởi vì things alone. People use a computer to lớn control it. Today, robots are not very popular because they are too expensive, but they are very useful. They can help us save a lot of time & work. A robot can vị the same work for 24 hours, và yet, it does not complain or get tired. In the US, people use robots lớn guard some important places. These robots can listen khổng lồ certain noises và sover signals for help if there’s trouble or danger. In nhật bản, people use robots in factories to build cars. In the future, scientists will kiến thiết many types of intelligent robots. Their robots will be able khổng lồ bởi many more complicated things. However, some people vì chưng not lượt thích robots. They fear that one day robots will be too powerful.

1. Why vày people use a computer to control a robot?

A. Because it can save sầu time và work.

B. Because it cannot think or vày things alone.

C. Because it is too expensive sầu.

D. Because it is very useful.

2. Which of the following statements is NOT TRUE according to the text?

A. People use computers to lớn control robots.

B. Robots cannot vì chưng the same work for 24 hours.

C. Robots do not get tired of working.

D. People use robots to guard some important places in the US.

3. The word “it” in the text refers khổng lồ __________.

A. a robot

B. a computer

C. work

D. the US

4. In nhật bản, people use robots in factories to lớn __________.

A. guard important places

B. vì chưng many more complicated things

C. build cars

D. listen khổng lồ certain noises

5. Some people fear that one day robots __________.

A. will be busier than humans

B. will be able khổng lồ vì complicated things

C. will have sầu too much power

D. will make too much noise

Arrange the words to make the correct sentences

1. Ocean / the/ my/ on / be/ house/ will/future/.

=>…………………………………………………………………………………………………

2. If/ polluted/ the/ will/ soil/the/plants/ die/is/.

=>…………………………………………………………………………………………………

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

=>…………………………………………………………………………………………………

2. It rained hard yesterday. I went lớn school on time. (Combine these sentences with “although”)

=>…………………………………………………………………………………………………

3. We make the air dirty because we use the oto all the time. (Rewrite this sentence with “If”)

=>…………………………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 2

Choose the best answer (A, B, C or D) khổng lồ complete these sentences.

1.D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. A 7. B 8. A

Put the verbs in brackets in the correct tense khung.

1. finishes 2. Are they singing 3. Do you often eat 4. Have visited

Read, then complete the passage. Use the words provided

1. country 2. does 3. sometimes 4. morning 5. farm

Read the passage và then choose the best answer.

1. B 2.B 3. A 4. C 5. C

Arrange the words to make the correct sentences

1. My future house will be on the ocean.

2. If the soil is polluted, the plants will die.

Or The plants will die If the soil is polluted.

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He got a bad mark because he was lazy.

Or Because he was lazy, he got a bad mark

2. Although It rained hard yesterday, I went to school on time

Or I went khổng lồ school on time although It rained hard yesterday

3. If we use the car all the time, We’ll make the air dirty


4. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 3

Choose the word that has different pronunciation underlined part

1. A. thank B.that C. this D. those

2. A. languages B. classes C.becomes D. teaches

3. A. arm B. charm C. farm D. warm

4. A.clear B. dear C. hear D. pear

5. A. window B. flow C. how D. know

Circle the letter A, B, C or D as your best choice to complete each sentence

1. My sister is a nurse. She works in the ………

A. hospital

B. factory

C. farm

D. School

2. How much _________do you want?

A. eggs

B. tea

C. oranges

D. apples

3. How __________ vày you go jogging? - Once a day.

Xem thêm: Ai Là Triệu Phú 2015 1 - Ai Là Triệu Phú 20/1/2015

A. usually

B. often

C. never

D. always

4. There is __________bread on the table.

A. a

B. an

C. some

D. two

5. I lượt thích _________ .I have sầu a rope.

A. skip

B. skips

C. skiping

D. skipping

6. __________________go to Da Lat?

A. Let"s

B. Why don’t we

C. What about

D. How about

7. I never go swimming in the winter because I don’t lượt thích _________weather.

A. hot

B. warm

C. cold

D. cool

8. My mother _________ in the kitchen now.

A.cook

B. is cooking

C.cooked

D. cooks

9. I often _________ tennis in the afternoon.

A. plays

B. am playing

C.play

D. played

10. Let’s………… an English song.

A. singing

B. lớn sing

C. sings

D. sing

Read the following passage và then vì the tasks that follow

South Viet Nam enjoys a tropical climate, so there are two seasons all year round. They are known as the dry season và the rainy season. It’s very hot in the dry season, but it’s cool in the rainy season. In the dry season, we often go camping & swimming. In the rainy season we don’t often go out. We sometimes go fishing in the morning because it often rains in the afternoon.

Tick True or False.

1. There are two seasons in the south of Viet Nam.

2. It’s very cold in the dry season.

3. In the rainy season, they often go camping & swimming.

4. In the rainy season, it often rains in the afternoon.

Answer the following sentences.

1. How many seasons are there in South Viet Nam?

.............................................................................................................

2. What vì they vì in the dry season?

..............................................................................................................

3. Is it cool in the dry season?

..........................................................................................................

4. Why vị they go fishing in the morning?

..................................................................................................................

Write complete sentences using the suggested words

1. What / expensive sầu car!

...................................................................................................................................................

2. My brother / go / Ho Chi Minh city/ since 2012

...................................................................................................................................................

3. If / you/ work hard, / you/ pass/ the exam.

...................................................................................................................................................

4. In the year 2030, / robots / be able to vì chưng all / housework /us.

…………...................................................................................................................................

5. Although/ I/be/ ill /yesterday/ I /go/school.

………………………………………………………………………………………………………………

4.1. Đáp án đề thi học kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 3

Choose the word that has different pronunciation underlined part

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - D; 5 - C;

Circle the letter A, B, C or D as your best choice to lớn complete each sentence

1. A; 2. B; 3. B; 4. C; 5. D

6. B; 7. C; 8. B; 9. C; 10. D

Read the following passage & then vày the tasks that follow

Tiông xã True or False.

1 - T; 2 - F; 3 - F; 4 - T

Answer the following sentences.

1, There are two (seasons in the south of Viet Nam).

2.They often go camping & swimming.

3. No, it isn’t / No, It is hot in the dry season.

4. Because it often rains in the afternoon.

5.She is going khổng lồ visit Ha Long Bay this summer vacation.

Write complete sentences using the suggested words

1. What an expensive sầu car!

2. My brother has gone to lớn Ho Chi Minch City since 2012.

3. If you work hard, you will pass the exam.

4. In the year 2030, robots will be able khổng lồ vày all the housework for us.

5. Although I was ill yesterday, I went to school.


5. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 4

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. full B. summer C. sunny D. sunday

2. A. hot B. not C. come D. on

Give the correct size of the verbs in brackets.

1 .They (play) __________________ in the yard now.

2. Lan’s brother (listen) __________________ khổng lồ music every morning.

3. We shouldn’t (throw) __________________ trash on our street.

4. There (be) __________________ some books on the desk.

Choose the letter (A, B, C, or B) as the best answer to lớn complete the following sentences.

1. The Mekong River is __________ river in the world

A. longer B. long C. longest D. the longest

2. How _________ bởi vì you watch television? - Every evening.

A. many B. often C. much D. old

3. It’s very hot. Why __________ go swimming?

A. don’t we B. not we C. let us not D. we don’t

4. What about __________ by bus?

A. we go B. going C. to go D. go

5. There are four ___________ in a year: spring, summer, fall và winter.

A. seasons B. weathers C. sports D. activities

6. What’s the ___________ like in the fall?

A. weather B. seasons C. sport D. không lấy phí time

7. Nam is going __________ a new bicycle next week

A. to buying B. buying C. buys D. khổng lồ buy

8. Which language bởi you speak? I speak __________

A. Englvà B. Vietnamese C. language English D. China

9. I usually __________volleyball in my free time.

A. vị B. make C. go D. play

10. We should put a __________ bin in every classroom.

A . reuse B. reduce C. recycling D. clean

Read the passage & then complete the answers.

Mr. Brown is a farmer. He has some paddy fields & he grows a lot of rice. He also has a small garden. He grows a few vegetables there. He has some animals. He has two cows & seven pigs. He also has a lot of chickens, two dogs và one cát. The cows produce a lot of milk. The dogs keep the house safe. The mèo kills a lot of mice on the farm. The chickens produce a lot of eggs. The pigs produce a little pork & banhỏ. His animals are useful.

1. What does Mr. Brown do?

________________________________________

2. What does he grow in the garden?

________________________________________

3. How many cows does he have?

________________________________________

4. How many dogs does he have?

________________________________________

5. Are his animals useful?

________________________________________

Read the following passage & choose the letter A, B, C, or D lớn indicate the correct word or phrase that best fits the blanks.

Mr Hung is _______ (1) engineer. He works in a big factory in TP HCM city. He is tall and svào. He has _______ (2) blaông xã hair. Every morning, he gets up _______ (3) half past five. He has some bread & a glass _______ (4) milk for breakfast. _______ (5) favorite food is bread.Then he goes to lớn work by bus.

1. A. a B. an C. the D. that

2. A. tall B. round C. short D. weak

3. A. in B. at C. on D. of

4. A. lớn B. with C. of D. on

5. A. He B. She C. His D. Her

Rewrite the sentences, beginning with the words given.

1. What about taking some photos?

________________________________________

2. Nowhere is more comfortable than my home

________________________________________

Put the words given below in the correct order.

1. I / going / Nha Trang / am / to / visit.

________________________________________

2. usually / stay / with my grandmother / I.

________________________________________

3. are / Chairs / There / the living-roomlsome / in.

________________________________________

4. Hoa / What / does / bởi vì / in / her / không lấy phí time?

________________________________________

5.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 4

Choose the letter (A, B, C, or B) as the best answer khổng lồ complete the following sentences.

1 - D; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - A; 7 - D; 8 - B; 9 - D; 10 - C;

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1 - A; 2 - C;

Give the correct size of the verbs in brackets.

1 - are playing; 2 - listens; 3 - throw;4 - are;

Read the passage và then complete the answers.

1- He is a farmer.

2 - He grows a few vegetables in the garden.

3- He has two cows.

4 - He has two dogs.

5 - Yes, they are.

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct word or phrase that best fits the blanks.

1 - B; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - C;

Rewrite the sentences, beginning with the words given.

1 - Why don’t we take some photos ?

2 - My home is the most comfortable.

Put the words given below in the correct order.

1 - I am going to lớn visit Nha Trang.

2 - I usually stay with my grandmother.

3 - There are some chairs in the living-room.

4 - What does Hoa vày in her free time?

6. Đề thi học tập kì 2 Tiếng Anh lớp 6 số 5

Listen & order these words

A. bread B. rice C. noodles D. meat

Put True (T) for correct sentence & false (F) for incorrect sentence

5. Lan usually has breakfast at trang chính.

6. At school, Lan và her friends always have lunch at eleven o’cloông chồng.

7. Lan and her parents often have meat or fish, bread, chicken & vegetables for dinner.

8. her family goes out for dinner twice a month.

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others